Какво е онлайн маркетинг?

Онлайн маркетингът има огромен принос към лансирането на ползите, предлагани от конкретен бизнес. Заради него брандът създава своя имидж в интернет пространството. Дигиталният маркетинг има различни взаимодействащи си и едновременно отделни компонента – рекламиране в търсачки и уеб страници, изграждане на профили в социалните мрежи, съчиняване на визуално и текстово съдържание, SEO оптимизация. Последният е из най-основните поради голямата си ефективност. SEO като цяло е мрежа от тактики и способи, с чието действие уеб страницата заема място възможно най-близко до върха в мрежите за търсене. Най-популярната от всички е Google, а след нея се нареждат Yahoo, Bing и други.

Целта на seo оптимизацията е всяко кътче от уеб страницата да посреща сериозните условия на машините за търсене и на реалните посетители, за да може да извлича все повече посещения. Най-напред непременно е user experience – казано другояче, отделните потребители да открият в уебсайта това, което търсят. Един от компонентите в уебсайта, на които се прави оптимизация, са неговите страници – „on-page“ сео. Съдържанието в тях се структурира по подходящ за прочитане и обхождане начин и се композира спрямо главните ключови словосъчетания. Освен това се изграждат обособени отдели, за да стане по-адекватно класифицирана и по-достъпна информацията. Оптимизацията на страниците е свързана и с създаване и преработка на изображения, клипчета, вътрешни препратки и така нататък. Не по-малко важна част от SEO е линкбилдингът.

Главен критерий за позициониране на интернет страниците в търсещите машини e обемът и най-вече качеството на външните линкове, водещи към тях. Задължително е препратките да произтичат от сериозни уеб портали, релевантни на конкретната тематика. Изграждане на линкове често се получава и наобратно – с линкове към външни страници. С две думи, заради SEO оптимизация интернет страницата ни постоянно е в крак с официалните и неофициалните претенции на търсещите машини и хората. Без тази част от интернет маркетинга е невъзможно да се достигнат желаните резултати в онлайн бизнеса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *